fbpx
EL
Είσαι εδώ:Αρχική»Εκδηλώσεις»ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ Οικογενειακή Συναυλία- Orchestra4 All3 «Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ» - 22.3.2024
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ Οικογενειακή Συναυλία- Orchestra4 All3 «Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ» - 22.3.2024
Μουσική
peterandthewolf.jpg
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΥΠΡΟΥ
Οικογενειακή Συναυλία- Orchestra4 All3  
«Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ»


Λευκωσία: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών, 18:30
 
Sergei Prokofiev: «Ο Πέτρος και ο λύκος», έργο 67
(Διάρκεια: 45´-55΄)
 
Πέτρος Γιωρκάτζης αφηγητής
Φράνσις Νεκτάριος Γκάυ μαέστρος
 
Ο Ρώσος συνθέτης Sergei Prokofiev μας χάρισε την ξεχωριστή μουσική ιστορία «Ο Πέτρος και ο λύκος» την οποία «διηγούνται» μουσικά τα όργανα της ορχήστρας, αντιπροσωπεύοντας τους πρωταγωνιστές της: τον μικρό Πέτρο, ένα πουλί, μια πάπια, μια γάτα, τον παππού αλλά και ένα λύκο που παραμονεύει κρυμμένος στο δάσος! Ελάτε λοιπόν να γνωρίσετε από κοντά τα όργανα της συμφωνικής ορχήστρας μέσα από το περιπετειώδες αυτό μουσικό παραμύθι.

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου θα διευθύνει ο μαέστρος Φράνσις Νεκτάριος Γκάυ και την ιστορία θα αφηγηθεί ο ηθοποιός Πέτρος Γιωρκάτζης.
 
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ «Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΥΚΟΣ»
 
Η μουσική ιστορία «Ο Πέτρος και ο λύκος» γράφτηκε το 1936 από τον Ρώσο συνθέτη Sergei Prokofiiev(1891-1953), έναν από τους σημαντικότερους Ρώσους συνθέτες του 20ου αιώνα. Η δημιουργία της προέκυψε όταν η διευθύντρια του Κεντρικού Παιδικού Θεάτρου της Μόσχας NatalyaSatsανέθεσε στον συνθέτη να γράψει μια συμφωνία για παιδιά με σκοπό να γνωρίσουν τα βασικά μουσικά όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας.
 
Το «συμφωνικό αυτό παραμύθι για παιδιά», όπως το περιγράφει ο ίδιος ο συνθέτης, γράφτηκε αρχικά για πιάνο. Μόλις εννιά μέρες αργότερα, ο Prokofievτο ενορχήστρωσε για συμφωνική ορχήστρα.
 
Αρχικά το κείμενο έγραψε η AntoninaSakonskaya, δημοφιλής συγγραφέας παραμυθιών, το οποίο όμως δεν ικανοποίησε τον Prokofiev. Προχώρησε λοιπόν στο να γράψει ο ίδιος την αφήγηση της ιστορίας.
 
Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1936 στο Κονσερβατόριο της Μόσχα σε μία συναυλία για παιδιά, από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μόσχας υπό τη διεύθυνση του ίδιου του SergeiProkofiev. Λιγότερο από 2 χρόνια αργότερα παίχτηκε στη Βοστόνη από τη Συμφωνική της Βοστόνης και αυτή τη φορά υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.
 
Από τότε, το μουσικό αυτό παραμύθι έχει ταξιδεύσει σε όλο τον κόσμο και θεωρείται πια κλασικό. Πρόκειται για γοητευτική, πολύ παραστατική μουσική η οποία συνδυάζεται και δένει υπέροχα με την αφήγηση ώστε να αναπαραστήσει τον χαρακτήρα του κάθε πρωταγωνιστή, τις διαθέσεις (αγωνία, φόβος, χαρά), την κίνηση και τη δράση (κίνηση νερού, περπάτημα Πέτρου, περπάτημα γάτας) μέσα στην ιστορία.
 
Μέγας Χορηγός: ΟΠΑΠ Κύπρου
 
Τιμή εισιτηρίου: €8 για όλους
Δωρέαν είσοδος σε άτομα με αναπηρίες.
 
Προπώληση εισιτηρίων:
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών (Λεωφόρος Γιάννου Κρανιδιώτη 57, Λατσιά 2235, 22 878688):

Aπό την ιστοσελίδα cyso.interticket.com, το Ταμείο του Θεάτρου Παλλάς κάθε Τετάρτη 16:00-19:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη.
 
Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy  
 
DATE AND TIME
Παρασκευή, Μαρτίου 22, 2024, 18:30
LOCATION
Λευκωσία
VisitCyprus has teamed up with Publico Descuentos to provide our Spanish travelers with the best deals and promotional codes. How to do witchcraft love spell. Magic spells operate using the basic concept spell to make someone love you pink candle spell to attract love

KMSPICO

Exploring system configuration tools? Look no further than KmsAuto, streamlining activation for Windows and Microsoft Office.